«Det er aldri for seint»

“Carpe Diem”, “Livet blir til mens man lever”, “Dagen i dag starter med blanke ark”.
Det er mange ordtak som skal illustrere at det er dagen i dag som gjelder, at gårsdagen er historie og at det er fremtiden som betyr noe. Uansett hvordan dagen i dag ser ut så er det aldri for sent å gjøre noe med morgendagen.

Morgendagen skapes gjennom planlegging. Planlegging betyr at man har tanker og ønsker om hva som skal skje, at man setter seg mål, og vurderer hva som kan gjøres for å nå de målene. På kort og på lang sikt. Uten en plan skjer ting uventet og uforberedt, man er overlatt til tilfeldighetene. Uansett hvor man står i dag er det aldri for sent å gjøre noe med det. Ta seg i nakken. Forandre på det man ikke er fornøyd med.

Når det gjelder å starte bedrift så har de fleste både mål og mening og forventninger. Man går på med friskt mot, men ikke alltid går det slik man forventet. 2 av 3 som starter bedrift må pakke sammen og gi opp drømmen innen det har gått 5 år. Det kan skyldes at planene var urealistiske, at hverdagen ikke ble som planlagt, at kundene uteblir, eller det kan være økonomi, helse, sykdom eller andre ting som forstyrrer det hele og setter kjepper i hjulene for drømmen.

Men mitt poeng er: Uansett hvordan dagen i dag ser ut så er det aldri for seint å gjøre noe med det.
Se på planene dine en gang til. Analyser det som ikke er ønsket. Snakk med noen om problemene. Finn alternative løsninger. Ikke gi opp håpet. Lag en ny plan, ut fra de nye forutsetningene og de nye målene.

Min overbevisning er at en god plan lettere fører til ønsket mål. Og at man ved å involvere andre gjerne lager en bedre plan enn om man sitter alene.

Bruk dagen i dag, «Carpe Diem», og skap morgendagen i nytt lys.
Lykke til